TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Zachraň roztleskávačku, zachráníš svět. Ne, zachra…(import z brusle.info/blog)

Zachraň roztleskávačku, zachráníš svět. Ne, zachraň deštné pralesy. Ne. Prostě buď in – buď ekologiký.

Neboli první setkání s bambusovými K2 Maia v Gigasportu.

A hned na začátek musím říct, že mě tyhle brusle nadchly. I když to tak z fotek nevypadá, jsou nesmírně elegantní. Dřevo nedřevo.

Bambusový rám.

Nemám potuchy, jak a kolik vydrží. Ale když vezmu několik desítek let staré dřevo na zahradních sedačkách, ve kterých rezly spíše šrouby a dávný boj bambusová hůlka vs. Já a pilka na železo, jsem ochoten se přiklonit k názoru, že běžnou rekreační jízdu vydrží bez problémů.

Podle vzhledu je konstrukce lepená z vrstev. Šrouby nejsou (na první pohled) ve dřevě nijak osazeny – možná se časem omačká, ale to dělají umělohmotné rámy také.

Brzda přiložena. Takhle se veřejnost nenaučí brzdit jinak :)

Bota vypadá zpracovaná slušně, podle cedulky made in china, což některé přivádí k zoufalství (zdravím Radka a „ty staré, poctivé kádvojky“), ale stejně se v Číně dělá 105% věcí, které tu jsou.

Vystaveno na vkusném dřevěném podstavci.

Úvahy o ne/ekologičnosti tohoto řešení bruslí nechám na vás.

Pro mě ty brusle nejsou – ale jinak si myslím, že nikoho nezklamou. A exotika dřeva na bruslích zajištěna. „Ty ses na bruslích pěkné dřevo“. „To ne já, to brusle“.

K2 The Don

Poněkud upravené K2 Soul Slide.

Rozdíly ? Suchý zip přes nárt vede už nad celými tkaničkami, nad přezkou přidaný druhý suchý zip. Emo lebky pryč – teď letí mafie a „prostřílené“ rámy. Mimochodem – stejné jako u posledních dvou generací freestyle K2 – tudíž výborné.

Trochu mě zaráží masivní umělohmotná výztuž vzadu na botě – zasahuje hodně dozadu, aniž by plnila viditelnou funkci (z fotek to není tolik vidět).

Za ty prachy (cca 7kkč)…nevím. Je to dost, ale pokud vydrží stejně jako jejich předchůdkyně (testováno na 100kg jezdec (samozřejmě frustrovaná koule tuku) + agressivní jízda), tak budiž.

Novinky K2 tedy naživo vypadají velmi dobře.