TiK

V minulosti to bylo bez zábran, chápeš? Bylo to bez starostí a všechno bylo jako první jízda. Tam, kam jsi jel, tam nikdy nejel nikdo jinej

Tik Speed „Fat Boy“ skates, Mk IJak jsem se tu ch…(import z brusle.info/blog)

Tik Speed „Fat Boy“ skates, Mk I
Jak jsem se tu chlubil, nové brusle mám. A dokonce semišové. Na vysokém podpatku (Aeehm). Ale co si budeme nalhávat – na speed to není. Jak váha, tak profil koleček k dlouhým vyjížďkám neláká.

Takže co s tím ?
Propátrat hlubiny skříně, kam ukládám nevyužité zbytky bruslí.
Bota byl jasná: Soul Slide 2005. Výborná (i když poměrně omšelá) bota, prověřená kilometry a kilometry grindů a agresivního ježdění. Ohromné plus, že ji není třeba rozšlápnout. Loni jsem na nich testoval rámy, tak proč je nevyužít.
První rám jsem zkusil klasický hliníkový. Ale pak jsem v hlubině skříně objevil ještě starší K2 mod (číslo se mi už zjistit nepodařilo). A hle: rám je sundavací. Asi o 50mm delší než freestyle, byť kola max 80mm. Možná že 84 by se tam mohly vejít – časem zkusím. Takže smontovat dohromady a nesedí to sice přesně, ale rozhodně lépe než testovací rám.
Ložiska ABEC-5, repasované (odmastit, namastit, prohlásit za hotovo).
Doplněno již klasickými 80mm závodními Labedami. Modré „švestky“, o jejichž rychlosti netřeba diskutovat.
Podařilo se postavit lehká brusle. Obě dvě plně osazené váží tolik, co jedna „semiška“. Jsou nezvykle vysoko posazené a na první obutí (po kuchyni) je potřeba, abych i já zapnul horní přezku. Delší rámy by měly pomoci delšímu skluzu. Nepodařilo se najít všechny šrouby stejné, takže dvě kola jsou osazená…mizerně. Ale zrovna jsem si vzpomněl, kde bych mohl mít ještě nějaké další šrouby.

A co jízdní vlastnosti ?

Zatím neznámé. Ale s trochou přízně počasí Pardubice. A okolí. Takže 30+km za den by mělo na otestování stačit.
Slibuji si od toho, že budu mít druhé brusle na rychlost a vyjížďky bez nutnosti prohazovat kola na jedněch bruslích. Stejně jako sadu ložisek na zlikvidování v případě deště.

Zcela nesouvisející PS: Nové album Prohrála v kartách: KanibaLOVE (indies.eu, 150Kč via PayPal) je naprosto vynikající. //konec reklamní vložky